ЕКО МАХ


Гориво автоматичен режим

Грах Въглища

Предназначение  

       Пелетния котел Eko Max е проектиран за изгаряне на въглища  с фракция до 30 мм.  Идеално решение за отопление сгради с големи площи като хотели, училища, детски градини. Котела е с най- високия клас 5 съгласно EN303-5 което е гаранция за висока ефективност и ниски вредни емисии. Материалите използвани за изработването на котела са с най-високо качество което гарантира дълъг живот на продукта.

Описание:  

       Котлите ЕКО МАХ са наследници на котлите от серията BIOMAX. Тези котли са със същия топлообменник като котлите EKOPELL MAX. Разликата се състои в начина на подаване на горивото и в самата горелка. В котлите могат да се изгарят въглища с фракция до 30мм. Системата за подаване на горивото се състои от един шнек който допълнително е защитен срещу

обратен пламък чрез система за гасене чрез BVTS клапан свързан с водоизточник. Въздуха в горелката се подава чрез вентилатори, отделно за първичен и за вторичен въздух, и тяхната работа се регулира електронно. 
        Котлите ЕКО MAX в диапазона от мощности от 100 до 250 kW разполагат с водна решетка-aварийна със странично зареждане на гориво. Камерата има вентилационни отвори за въздух, като въздуха за горене се доставя от електронно контролиран вентилатор.
       Котлите EKOPELL MAX и EKO MAX се произвеждат с мощности от 100, 150,
200, 250, 300, 400, 500, 600, 700, 800 и 900 kW Eko MAX. 
Само котлите с мощност от 100 до 250 kW могат да имат втора горивна камера за изгаряне на горива с ръчно подаване на горивото. В котлите има възможност за инсталиране на система за автоматично пневматично почистване на тръбния топлообменник и система за почистване на пепелта от котела с изключение на котлите с допълнителна аварийна водна решетка.

 

Стандартно оборудване

  • аналогов термометър,
  • визьор на пламъка за оптимална настройка на горенето
  • електронен контролер който управлява помпата на отоплит. инсталация, помпата за топла вода, и още две свободно конфигурируеми помпи ( подово, рециркулация, допълнителна за отопление, буферна) и един 3- или 4- пътен вентил с възможност за регулиране на температурата на връщащата линия и управлението на вентила по външна температура ,
  • вентилатори
  • шнек за подаване на гориво,
  • бункер за гориво,
  • BVTS клапан Danfoss

 


INSENSE - Официален представител на DEFRO

Търговски офис

гр.София,кв.Горна баня
бул.Н.Петков N136A

Тел. +359 2 4833552
GSM +359884 330020

   
 
 
  Полезна информацияКаминиСертификатиСервизКонтакти