Обслужване

Обслужване

Конструкциите на котлите DEFRO се налага да бъдат обслужвани едва от 1-3 пъти в седмицата (зависимост от модела)

Всеки котел DEFRO с автоматично подаване на горивoто е снабден с бункер за пелети .Едно зареждане на пелети в бункера за средните модели (15–35 )
е достатъчно за непрекъсната работа на котела в течение  на 3-7 или повече дни (в зависимост от температурата на въздуха и от натоварването)

Първо пускане на котела в експлоатация

След края на монтажните работи е необходимо един път да се настроят параметрите на контролера за оптимално горене на използваните от вас горива.Това може да го направите и сами с помоща на инструкциите,или като се обадите на сервизните инженери. По късно не е нужно да се правят настройки на котлите.

В началото на отоплителния сезон:

Необходимо е да напълните бункера с гориво да разпалите котела,да проверите неговата работоспособност, след което котела започва автоматичен режим на работа. Обикновено разпалването на котела трябва да започне още в началото на отоплителния сезон. Преди началото на сезона трябва да проверите тягата на комина и при необходимост да го почистите.

Периодично обслужване:

1-2 пъти в седмицата трябва да се досипват пелети, и да се изхвърля пепелта от подвижните чекмеджета. На един пълен бункер в зависимост от пепелното съдържание на пелетите , е необходимо два, три пъти да се почистват чекмеджетата с пепел.
Почистването на топлообменика на котела отвътре, с извършва отпред с  помоща на приложения инструмент м/у един, два пъти в месеца.

Управление на работата на котела:

Управлението и контрола на параметрите на котела се извършва с помоща на удобен електронен контролер, на който се изобразяват всички необходими параметри: работна температура, температурата на топлата вода в бойлера. За по-голямо удобство котела притежава голям сензорен дисплей. Всички процедури по подръжката на котлите са описани в приложените инструкции.

За да са активни защитите на котела никога не изключвайте котела от главния бутон или от захранването.

бяло touchscreen управлениестандартно управлениечерно touchscreen управление
INSENSE - Официален представител на DEFRO

Търговски офис

гр.София,кв.Горна баня
бул.Н.Петков N136A

Тел. +359 2 4833552
GSM +359884 330020

   
 
 
  Полезна информацияКаминиСертификатиСервизКонтакти