Сервиз

Погрижете се за котела с нашия оторизиран сервизен техник.

ИНСЕНСЕ ООД има квалифицирани техници, които ще помогнат с: - първо стартиране на котела - годишен преглед на котела

Моля, обадете се на следните телефонни номера: 0884330015, 0884330030 от 8.00 - 16.00 часа от понеделник до петък

Годишен преглед на котела: (бруто)

 • до 50 kw - 100.00 BGN
 • 75 кВт - 100 кВт - 150.00 BGN
 • 150 - 900 кВт - 220.00 BGN

Първият старт на котела: (бруто)

 • до 50 kw - 120.00 BGN
 • 75 kw до 100 kw - 220,00 BGN
 • 120 кw до 450 кw - 300,00 BGN
 • 500 кВт до 900 кВт - 370.00 BGN

Транспорт BGN 0.49 нето на километър

Обслужване на котела

Независимо от начина, по който отопляваме къщата, всеки отоплителен сезон изисква известна подготовка. Няколко прости трика ще ви помогнат да избегнете неприятни изненади, последиците от които могат да бъдат - от безвредни, като например прекарване на няколко дни в студено време, до скъпи ремонти и дори заплаха за здравето или живота.

Най-малко подготовка чака хората, които използват отопление от общинската мрежа. Тя се свежда до проверка на уплътнеността на домашната инсталация, напр. изпускане на радиаторите. Задължението за поддържане на отоплителната инсталация в многофамилни сгради се носи от мениджъра на недвижимите имоти. И всичко останало, което трябва да направите, е да изчакате, докато радиаторите се затоплят.

С много повече задачи се срещат собствениците на еднофамилни къщи. Тяхна е отговорността да се провери отоплителната инсталация, вентилацията, комина и техническо обслужване на котела, както и да се осигури необходимото количество гориво за зимата. Но нека започнем от самото начало.

Направете преглед на котела

Сърцето на отоплителната инсталация е котелът и топлинният комфорт в сградата през зависи от техническото му състояние. Ето защо най-малко веднъж годишно трябва да се извърши техническа проверка на котела, дори и да не се наблюдават нередности в неговата експлоатация. Началото на отоплителния сезон е перфектният момент да го направите. Преди да преустановите работата на котела, проверете всички движещи се и механични части. Необходимо е също така да се проверят фитингите в котелното съоръжение (клапани, филтри, помпи и др.).

Основните са:

 • проверка на работата на електрическо котелно оборудване, т.е .: вентилатор, контролер, захранващо устройство за гориво, запалване и т.н.
 • проверка на електрически проводници, сензори, термометър, термостатичен вентил в котела към затворената система
 • Проверка на уплътненията на вратите на котела
 • Проверка на функционирането на регулатора на тяга (или вент. на димн. газове)
 • Проверка на проходимостта на димогарните канали
 • Проверка на работата на подвижната решетка
 • Прецизно почистване на котелния топлообменник

Тези дейности могат да бъдат поверени също на оторизирания ни сервиз, който разполага с необходимите инструменти и притежава подходящите технически познания по отношение на котлите.

 

Проверете отоплителната инсталация

 

Трябва да се провери дали генерираната топлина ще достигне помещения и ще загрява потребителите без проблеми. Необходимо е да се провери работата на помпите в инсталацията, водните филтри и всички клапани. Необходимо е да се провери нивото на водата в инсталацията и да се допълни в случай на загуби. Прекалената загуба на вода може да означава изтичане в инсталацията и тогава е необходима намеса и на монтажника.

 

Проверете комина

 

Правилната работа на котела зависи силно от ефективна работа на комина. Неговата проходимост
и уплътнение гарантират правилно събиране и отделяне на отработените газове. Преди отоплителния сезон трябва да се потърси коминочистач и да се почистят както коминните, така и вентилационните канали. Добра инвестиция са и сензори, които откриват наличието на въглероден окис в котелното и жилищните помещения.

 

Обърнете внимание на радиаторите

 

Подготовката на отоплителните тела трябва да се ограничи до почистването им от прах, измиване и обезвъздушаване. Не забравяйте да почистите радиаторите само с меки почистващи препарати, същите, които използваме за ежедневно почистване. Твърде силните почистващи препарати могат да повредят повърхността на радиатора - боята ще започне да се отстранява и ръжда ще се появи на това място. Необходимо е също така да се отстранят всички предмети, които през лятото и пролетта се поставят до или върху нагревателя, така че да не се нарушава естествената конвекция.

 

Почистете котелното помещение

 

Струва си да отделите няколко минути за подредбата на котелното, тъй като често е място, което не се посещава през летните месеци. Не забравяйте да проверите дали имаме свободен достъп до котела и дали има всички инструменти, от които се нуждаете, за да го използвате. Също така е важно да се осигури удобен достъп от мястото на съхранение на горивото до котела. Не забравяйте да проверите  вентилацията и осветлението в котелното помещение. Горивото трябва да бъде защитено, за да се предотвратят случайни пожари в котелното помещение.

 

Вентилация

 

Ролята й е безценна, тя осигурява честа обмяна на въздуха вътре в дома. В случай на лоша обмяна на въздух в помещенията, съществува риск от натрупване на влага в стените, развитие на гъбички и вследствие лошо състояние на жителите.

 

Заредете се с гориво

 

Последният момент е закупуването на гориво за цялата зима. Ако средствата и условията за съхранението му ни позволяват да се запасим, трябва да си поръчаме подходящото количество. Заслужава си да се сравни консумацията на гориво от предишните отоплителни периоди.

Не само инсталация

През зимата има загуби на топлина през оставени отворени прозорци и врати, което води до значителни загуби на енергия и увеличаване на разходите за отопление. Следователно, преди началото на сезона, трябва да проверите състоянието на прозорците и дограмата, ако е необходимо, отстранете всички дефекти в уплътненията на прозорците.

INSENSE - Официален представител на DEFRO

Търговски офис

гр.София,кв.Горна баня
бул.Н.Петков N136A

Тел. +359 2 4833552
GSM +359884 330020

   
 
 
  Полезна информацияКаминиСертификатиСервизКонтакти